четвер, 26 березня 2015 р.

ЯК ОРГАНІЗУВАТИ
 ДИТЯЧЕ ДОЗВІЛЛЯ ВДОМА

Діти - це джерело не тільки любові і радості, а й постійного шуму і суєти. Створюється відчуття, що енергія в них не кінчається ніколи. Вони ні секунди не можуть спокійно всидіти на місці. Але діти не завжди здатні направити свою енергію в потрібне русло. У цьому їм мають допомогти батьки і вчителі - люди, які відіграють найважливішу роль на самому початковому етапі формування особистості майбутнього члена суспільства.

 



Батьки, в першу чергу, прагнуть до того, щоб дозвілля його дитини було  грамотно організоване. Але запитайте у себе, як часто ви задавали собі питання, а що це таке правильне дитяче дозвілля? Для початку давайте визначимося з тим, чого ми всі хочемо від наших дітей. Звичайно ж , того, щоб дитина була всебічно розвинена. 
Сьогодні, здається, що велика кількість розвиваючих ігор, комп'ютерів, всіляких новомодних предметів у школі вже знімає з батьків проблему правильної організації дозвілля. Однак, ми вас розчаруємо.  Протягом усього дитинства і юності дитини за відпочинок відповідають саме батьки, яким необхідно засвоїти кілька простих порад. Для того, щоб дитина завжди відчувала прихильність і любов    
батьків, їм необхідно хоча б одну або дві години проводити разом з дітьми. Як стверджують психологи, коли діти та батьки разом грають, слухають пісні, навіть дивляться телевізор, вони переймаються всеосяжним почуттям сімейності і всепоглинаючої любові. Це позитивно позначається, як на зміцненні внутрішньо сімейних відносин, так і на побудові взаємного розуміння між двома поколіннями. Як тільки батьки знаходять достатню кількість часу для своїх дітей, починається організація правильного дитячого дозвілля. 
Шановні батьки, не забувайте про те, що дитина, яка проводить весь вільний час перед комп'ютером - не показник домашності вашої дитини, це в першу чергу, вказує на те, що у вас немає часу, щоб зайнятися нею. Щоб дитина з ранку до вечора не псувала зір біля блакитного    екрана, спробуйте зацікавити цікавими захопленнями. Будь-яку дитину зацікавлять ті види спорту, які мають цікаву назву і не менш цікаве проведення часу.
Однак, так як ми говоримо про правильну організацію дозвілля дітей, то варто відзначити, що правильне дозвілля дитини - це повна згода дитини з вашими пропозиціями.
Розподіл активного і пасивного дозвілля позитивно позначиться на розвитку вашої дитини, тим самим зблизивши вас з ним і допомагаючи йому стати здоровою та розумною людиною. Щоб не стати надалі дитині ворогом номер один, завжди прислухайтеся до того, що він говорить і чого хоче. Це першорядна істина, яка дозволить вам не тільки грамотно організувати дозвілля дитини, а й досягти повного благоденства в сім'ї.

Немає коментарів:

Дописати коментар